fbpx
skip to Main Content

БИЗНИС ЦЕНТАР

 

Лоциран во срцето на Балканот, Аполонија Хотел и Казино нуди  место за состаноци за секое деловно лице, поврзувајќи го бизнисот и задоволството со конкурентски цени во исто време.

Опремена, елегантна стаклена сала со капацитет за 20 луѓе, која се користи за деловни состаноци, семинари, професионални работилници…

Конференциски центар, со капацитет за 70 луѓе, може да се користи за конференции, корпоративни семинари, предавања, приеми….

 

КУЌА НА УМЕТНОСТА

 

Уметнички дела го красат Хотелот Аполонија со децении. Постојат приказни за несреќните гости во Хотелот Челзи во Њујорк или во La Colombe d’Or in St. Paul de Vence, за Французите кои ги нуделе своите уметнички дела во замена на хотелска соба и табла.

Уметноста во Аполонија е добиена и прикажана на сличен начин низ јавните простории на хотелот и во секоја гостинска соба, вклучувајќи го и Казиното Аполонија.

Над 200 дела од современата уметност се прикажани низ целиот имот на хотелот, вклучувајќи ги и ходниците на секој спрат, кои даваат чувство дека посетувате галерија. Во хотелот исто така има и скулптурни изработки и други уметнички дела од доста познати но и од нови Балкански уметници.

Идејата започна од сопственикот на Apollonia Group, Ларс Клинг и неговата доживотна страст за собирање уметнички дела, кои и даваат посебно значење на целата колекција.

“Уметноста стана дел од идентитетот на Хотелот Аполонија” вели Клинг  “тоа го одразува мојот доживотен интерес за уметноста и поддршката за локалните уметници. Се вклопува во архитектурата, дизајнот, концептот и како што велиме во душата на хотелот. ”

Јавните простории во хотелот нудат уникатна можност за споделување на личната колекција на Клинг  со гостите во хотелот и креираат атмосфера на галерија која нуди незаборавно искуство, наместо само обичен простор за спиење.

Back To Top