fbpx
skip to Main Content
116908281_629884384598146_1482308740255129561_n-min
DSC05921-min
DSC05476-min
DSC05693-min
previous arrow
next arrow

Аполонија Казино нуди 5 Рулет маси, 3 Блекџек маси и 1 маса Аполонија Тексас Покер. Исто така може да се обложувате на еден од осумте терминали на нашиот Електронски Рулет, со низок влог и висока добивка!

R-min

РУЛЕТ

Како да играте

Рулетот е една од најпопуларните казино игри на маса и се игра во секое казино. Очигледно дека ќе се игра уште многу години затоа што интересот за играта не се намалува туку се случува токму спротивното.

Упатство за играње РУЛЕТ

Ставете ги Вашите пари или чипови на масата за играње и побарајте боја од дилерот. Дилерот ќе ви даде чипови ви боја која никој друг играч на масата не ја користи. 

Потоа едноставно обложете се. Има некоклу начини како да го направите својот облог. Табелата подоле Ви објаснува каде се може да се обложите и кои се шансите. 

Дилерот ќе го сврти топчето кое ќе падне во едно од 37-те добитни оддели (0-36), добитниот број се прикажува на дисплеј и се одбележува со посебен “маркер”. Има 18 црвени броја и 18 црни браја. Бројот 0 е во зелена боја. 

18 броеви се парни а 18 броеви се непарни, 18 се ниски а 18 виоки. 

Кога сте спремни да престанете со игра, едноставно побарајте од дилерот да Ве исплати и ќе добиете кеш чипови за Вашите чипови во боја кои може да ги смените на каса или пак да појдете на друга маса каде ќе започнете од почеток со Вашата игра.

Влогови и шанси

ВЛОГОВИ И ШАНСИ

1 еден број (straight up) 35-1

2 броја (split) 17-1                                                                                     

3 броја (street) 11-1

4 броја (corner) 8-1

6 броја (six-line) 5-1

1 дузина прва 1-12, втора 13-24, трета 25-36 2-1

12 броја (column) 2-1

Пар-непар-црвено-црно  1-18, 19-36 прва и втора, еднакви шанси се исплаќаат како и за 0-како и за секој друг број

BJ-min

БЛЕКЏЕК

Како да играте

БЛЕКЏЕК е една од најпопуларните казино игри со карти. Целта на играта е да имате вкупна вредност на картите од 21 или близу бројот 21 без да гонадминете овој број. Секој играч играе против дилерот (куќата) кој ја започнува играта со делење по две карти на секој играч како и две карти за дилерот од кои едната е свртена со сликата нагоре (отворена карта) Картите се бројат според вредноста. Крал, Дама и Џандар се бројат по 10. Асот се брои 1 или 11. Ако првите две карти што ви се поделени прават збир од 21, тогаш имате БЛЕКЏЕК.

Правила за дополнителни влогови

Под КАКО ДА ИГРАТЕ се објаснети основните правила за БЛЕКЏЕК. Во прилог има и неколку странични правила кои вВи овозможуваат поразновидни обложувачки стратегии. 

ОСИГУРУВАЊЕ:

Кога отворената карта на дилерот е Ас, секој играч добива можност да се обложи дали дилерот ќе има БЛЕКЏЕК или не. Ова се прави пред било која следна акција во играта. 

Осигурувањето на влогот може да биде максимум пола од од оригиналниот влог на играчот. Добитниот облог за осигурување се исплаќа 2:1

TP-min

АПОЛОНИЈА ТЕКСАС ПОКЕР

Информација

Apollonia Texas Hold’em е популарна игра слична на познатата Ultimate Texas Hold’em со игра на максимум седум лица против дилерот/куќата.
Играчите и куќата добиваат по две карти. Во комбинација со петте карти изложени на масата, раката со најдобрите 5 харти се прави исто како и во класичниот Texas Hold’em каде дилерот не се отвара.

Apollonia Texas Hold’em е возбудлива игра со многу моѓности за обложување. Најрано во играта се прави влогот колку може да е највисок. 
Ако играчот вложи при-флоп (пред да се изложат 5-те карти на масата), играчите моѓе да се обложуваат 3 до 4 пати од нивното анте (воведниот влог). Ако се чека до ривер (кога сите 5 карти се отворени на маса) влогот е во висина на антето. 
Оваа игра исто овоможува дополнителен влог-бонус влог со многу примамливи исплати. Бонус влогот се исплаќа дури и ако раката губи.

Како да играте

Како и вообичаениот покер формат, Apollonia Texas Hold ‘Em се игра со обичен шпил од 52 карти. При крајот на играта, дилерот и играчите комбинираат од нивните две карти и до 5-те заеднички карти на масата се со цел да направат подобра рака за себе. Дилерот може да се отвори само ако има барем еден пар. Играта, анте и блиндата градираат во зависност од тоа кој добива/победува и дали дилерот ќе се отвори.

Back To Top